Je tu místo pro podnikání s hamburgery ?
Štítky: občerstvení, podnikání
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda si myslíte, že je prostor pro podnikání s mým nápadem. Mám jednoduchý nápad na podnikání a myšlenku. V ČR je v současné době síť MC Donalds a KFC, tedy zahraniční firmy, které podnikají v rychlém občerstvení s hamburgery a kuřecími křidélky.
Zvažuji s manželkou založit značku „Český hambáč“ a dělat hamburgery s křidélky. Nejde nám o to otevřít na rohu ulice zapadnutý stánek a v něm mastit něco na pánvičce.
Na druhou stranu nechceme ani budovat nic pompézního typu MC Donalds a jeho veliké stavby. Chceme vytvořit malá typizovaná bistra, kde budeme za normální peníze nikoli v za 100 kč prodávat hamburgery.
Co si o to myslíte je zde prostor pro vznik a vybudování takové sítě ?
pěkný večer
Petr a Lenka
Počet komentářů: 5
PAVEL VALEŠ
VÁŽENÝ PETŘE A LENKO. VÁŠ NÁPAD JE URČITĚ DOBRÝ OVŠEM MÁM K TOMU MENŠÍ VÝHRADY ČI DOPORUČENÍ. JISTÝ ČAS JSEM PRACOVAL V USA A PODNIKAL JSEM I V RYCHLÉM OBČERSTVENÍ. BYL TO MŮJ ODRAZOVÝ MŮSTEK PRO DALŠÍ PODNIKÁNÍ. MÁM NÁZOR ŽE PRODÁVAT HAMBÁČE A JINÉ PRODUKTY, TAK JAK TO DĚLAJÍ U NADNÁRODNÍCH SPOLEČNOSTÍ JE BLBOST I KDYŽ TO MŮŽE BÝT VIDĚLEČNÉ OVŠEM PRO ČECHY UŽ NEZAJÍMAVÉ. MYSLÍM SI A TO VÁM I RADÍM ŽE BY JSTE SE MĚLY ZAMĚŘIT NA PRODEJ HAMBURGRŮ OVŠEM V JINÉM PODÁNÍ. MYŠLENO JE TO TAK ŽE, DO HAMBURGRŮ BY JSTE MÍSTO MLETÝCH MAS GRILOVALY MASO NORMÁLNÍ. JE TO ZCELA JEDNODUCHÉ. MASO NAPŘ. VEPŘOVÉ SI NAKRÁJÍTE NA 100g PLÁTKY A NALOŽÍTE JE DO MARINÁD, NAPŘ. ČESNEKOVÁ, OSTRÁ, GURMÁNSKÁ, DĚTSKÁ (BABY HAMBÁČ), ČERTOVSKÁ ATD. ATD. PODLE TOHO JAKÁ BY BYLA MARINÁDA BY SE I JMENOVAL HAMBÁČ A TO Z VEPŘOVÉHO MASA, KUŘECÍHO MASA, NEBO HAMBÁČ KRÁLOVSKÝ Z MAS OBOU. PŘI POČÍTÁNÍ CENY ŽE V DNEŠNÍ DOBĚ VYJDE 100g. MASA NA PRŮMĚRNĚ 10,-KČ, BYCH JÁ OSOBNĚ DÁVAL MASA NEJMÉNĚ 130g. + 5KČ,- BULKA + 5,-KČ ZELENINA S TATARKOU + ENERGIE, TAK SE VEJDETE DO CIRKA 25,-KČ A PRODEJNÍ CENA TĚCHTO NEŠIZENÝCH, ORIGINÁLNÍCH, ČESKÝCH HAMBÁČŮ BY MOHLA BÝT SAMOZŘEJMĚ PODLE MARINÁDY OD 65,-KČ – 79,-KČ. PŘEDNOST BYCH DAL I ORIGINÁL ČESKÉ LIMONÁDĚ KOFOLA NAMÍSTO COCA COLÁM KTERÉ JAK VÍME JSOU SILNĚ PŘESLAZENÉ. ORIGINALITA VAŠICH PRODUKTŮ VLASTNĚ SPOČÍVÁ V TOM ŽE NEŠIDÍTE ZÁKAZNÍKY MLETÝM MASEM ALE NABÍDNETE JIM TO CO NA TRHU NENÍ. STAČÍ POŘÁDNÝ ELEKTRICKÝ GRIL OVŠEM NA MÍSTECH Z VĚTŠÍM ODBĚREM BYCH DOPORUČOVAL TOTO MASO DĚLAT NA OHNI. TAKOVÝCHTO NÁPADŮ PRO TYTO PRODUKTY MÁM DOSTI A MŮŽU VÁM GARANTOVAT ÚSPĚŠNOST VAŠEHO NÁPADU. NEJDE O TO OTEVŘÍT ŘETĚZEC KTERÝCH JE TU SPOUSTA ALE OSLNIT A NABÍDNOUT NĚCO NOVÉHO A PRO ČESKÉ PUPKY VELMI ZAJÍMAVÉHO. V PŘÍPADĚ DALŠÍCH RAD MĚ MŮŽETE KONTAKTOVAT. VALEŠ PAVEL ZNOJMO (OMLOUVÁM SE ZA HRUBKY PÍŠU VÁM VE SPĚCHU.
PAVEL VALEŠ
PAVEL VALEŠ maximznojmo@seznam.cz
H Horak
Mel bych k tomu jeden citat :
Vetsina z nas udela lepsi hamburger nez u McDonlads, ale temer nikdo lepsi prodejni system.
Co ted vidim vsude kolem sebe je nastup malych obchudku „Zabka“, polska „polofranchiza“
tzn. kramek ani sortiment neni Vas, ale je tam vstupni poplatek, mozna byste mohli zkusit jendu zabku si „koupit“ a vyzkouset, jak se dela takova licencni politika mensich prodejen.
Je to trosku neco jineho, ale pro predstavu Vam to muze dobre poslouzit
r2d2
Myslim ze pro Vas napad je na trhu misto. Obecne mame ted k dispozici v CR fast foody (osobni odhad, zadna emperie) levne a drahe a chybi neco mezi tim.
To zn. bud tady je KFC,McD,Burger King kde je burger,piti a hranolky za velmi hrube, treba tak 110 na osobu. Nebo mame ‚vitenamske‘ a ceske stanky, kde za podobny spotrebni kos (rozdilne kvality) zaplatite, zase hruby odhad, tak 60 k/osoba
Takze myslim je tady prostor pro neco mezi tim….kde bude vyssi kvalita(jidla,prostredi apod) ale za mensi peniz nez u KFC a spol. rekneme tak 70-85 korun na osobu a menu skladajici se z hranolek,hamburgeru a piti.
jakub
zdravim petra a lenku
mel jsem uplne ten stejnej napad jako petr a lenka take jsem dlouho pracoval v usa a v anglii nemam spolecnika a tim padem dostatek financnich prostredku trosku jinak bych to pojmenoval a vim ze se na tom urcite neda zbohatnout ale take vim ze se urcite neprodela budu se hodne snazit abych to nejak dotahl do konce zdravim jakub