Hledá se schopný investor
Londyn dne 21.1.2013
Dobry den,
Jsem obcanem Ceske republiky, ktery jiz pres rok zije ve Velke Britanii, konkretne v Londyne. Za doby meho zivota v CR jsem dlouha leta pracoval v oboru gastronomie, kde jsem zacinal od pozice cisnika, vycepniho, barmana az k pozicim manazeru restauraci a chtel bych timto oslovit pripadne investory s nabidkou na otevreni restaurace Plzenskeho konceptu v Londyne s naslednym postupnym rozsirovanim tohoto konceptu.
O predbeznych podminkach je jiz jednano s obchodnim zastoupenim Plzenskeho Prazdroje ve Velke Britanii. Zaroven je jiz rozbehnuta kampan na personalni obsazeni nekterych pozic a to na internetovem serveru pro ceskoslovenskou komunitu zijici ve Velke Britanii. Predbezne dohodnuta firma pro realizaci rekonstrukcnich praci a taktez je vse pripraveno pro okamzite zalozeni obchodni spolecnosti zde ve Velke Britanii pro pripravovany restauracni koncept, ktery si zde chci u zastoupeni Plzenskeho Prazdroje nechat zaregistrovat jako vyhradni. Mam jiz pripravene jednotlive rozpocty a navrhy na spoluucast v tomto podnikani. Nize uvadim podrobnosti meho zameru.
Za dobu mého pobytu zde v Anglii, kdy velice pečlivě sleduji místní prostředí v gastronomii, jsem zjistil, že je zde obrovský prostor pro vytvoření restaurace s klasickým standartnim servisem, jaký je běžný v Čr a který zde není zcela běžný. Taktéž vím, že angličané velice dobře znají českou kuchyň která je dosti odlišná od jejich velice jednoduché gastronomie a zároveň maji velice v oblibe ceske pivo. Je zde taktez zcela bezne, že Londynane, ale i turisté rádi navštěvují restaurační provozy jiných národních kuchyní.
Také jsem si prošel zdejší tzv. dvě české restaurace, které jsou pomerne hojně navštěvované ačkoli jsou v ne nejvhodnějších lokalitách a nabídka vč prostředí se nedá nazvat za kvalitní a na základě všech těchto indicií jsem nabyl pevného přesvědčení, že je zde nevyuzity potencial pro otevření a provoz kvalitní české restaurace právě Plzeňského typu, který je turisty a angličany velice oblíbený a navštěvovaný v Praze potažmo v celé Čr. Jedná se o Originální koncept Plzeňského Prazdroje viz například Restaurace Deminka, Olympie, Kolkovna, U Vejvodů, Celnice ( všechny vyjmenované jsou v Praze) či plzeňská U Mandsfelda apd. Proto jsem oslovil s mým návrhem Plzeňský Prazdroj a vedení se takovýto záměr rozhodlo podpořit. Vzhledem k tomu, že mám již zkušenosti ve vyjednávání podmínek za kterých je takovýto koncept provozován, tak jsem připraven Vám tyto podmínky podrobněji sdělit pisemnou, osobni ci telefonickou formou.
Základem pro vytvoření takového konceptu je minimální desetiletá smlouva na odběr produktů Plzeňského Prazdroje. Dále splnění Prazdrojem stanoveneho standartu české kuchyně, prodeje piva a to jak po stránce množstevní, tak i po stránce kvalitativní. Také je nutné mit optimalni prostory pro počet hostů dle norem pro daný koncept. Tento koncept obsahuje taktéž vizuální stránku vnitřních avnejsich prostor restaurace, což zajišťuje architekt, který dané prostory pro Prazdroj přímo navrhuje a tím je i dáno specifické následné vybavení a stavební úpravy daných prostorů.
Vzhledem k výše uvedeným věcem je samozřejmě nutné počítat s výší počáteční investicí, která je však bezpecna vzhledem k oblibenosti tohoto konceptu u turistů a angličanů obzvláště a take z duvodu silne ceskoslovenske komunity, ktera by tento koncept jiste privitala. Taktez je nutno dodat, že Plzeňský Prazdroj na zprovoznění takovéto restaurace uvolňuje nemalé dotační prostředky s ohledem na lokalitu, předpokládanou výtoč a zaroven se podílí i na marketingové kampani.
Dotace je předběžně vypočítana již ve fázi příprav. Následná smlouva s již upřesněnou dotací se uzavira po zavazném podepsání nájemní smlouvy na dané prostory a po předložení a posouzení podnikatelského záměru.
Ze všech výše uvedených důvodů proto považuji vloženou investici za velice bezpečnou, ve velice prijatelne době vratnou a samozřejmě i vynosnou.
Co se týče vhodných prostor, tak v současné době mám již vytipované dvě lokality se třemi nabidkami. Jedná se o část Londýna v zóně 1 az 3. První prostor je v centrální turistické části, druhý a třetí prostor je v části obydlené převážně bílou anglickou populací ( toto je velice důležité vzhledem na rozmístění čtvrtí obydlených převážně indickou, arabskou, africkou a čínskou populací) a v místech silneho celodenního pohybu osob, t.j. v těsné blízkosti metra a administrativních budov.
Co se týče samotného provozu, tak by se jednalo o restauraci nabízející především českou a v zakladni forme i anglickou kuchyn.
S ohledem na to, ze je zde nutnost mit v nabidce daleko vetsi vyber tocenych piv, nez je obvykle v CR, pristoupil by po předběžné debatě Plzeňský Prazdroj i na prodej Velkopovickeho kozla světlého a Gambrinusu 12. Tudíž by základní nabídku tvořil prodej Prazdroje jako stěžejního produktu a následně světelného 12 či 11º Kozla, dále černého Kozla, Gambrinusu 12 a polotmavého a tmavého Mastera plus prazdrojem nabizeného lehkého pseničného piva Fenix.
Toto je přibližná představa a základní informace o mem záměru. Další podrobnosti a zároveň i vaše dotazy Vám velice rád sdělim. Ještě chci na závěr podotknout, že v případě, že by byl pripadny investor jakoukoli formou ochoten do tohoto záměru vstoupit, tak by se jednalo o velice časově krátký horizont, neboť je nutné co nejrychleji začít na přípravách s ohledem na turistickou sezónu a s tím spojenou rychlejší návratnosti investice a take na moznost pronajmuti vytipovanych prostoru jinymi zajemci.
Doufám, že Vás tato nabidka osloví. Fictum Oldrich
Kontakt: fictumolaf@yahoo.se, fictumoldrich@gmail.com